Valute

Ali tudi sami razmišljate o tem, da bi poskusili zaslužiti na valutnem trgu? Valute so bile in vedno bodo zelo obetavno področje za ustvarjanje dobičkov. Ena izmed ključnih prednosti, ki jo imajo investitorji v tuje valute, je, da so te transakcije popolnoma neobdavčene. Zamislimo si situacijo.

Recimo, da imate 100 evrov, s katerimi bi radi kupili dolarje po tečaju 1,3 dolarja za 1 evro. To pomeni, da lahko s 100 evri kupite dolarske valute v vrednosti 130 dolarjev. Tuje valute kupujemo takrat, kadar pričakujemo, da bodo zrasle v primerjavi z našo valuto. Če v naslednjem dnevu dolar zraste, tako da en evro kupi le 1,2 dolarja, potem v primeru, če nazaj kupimo evre, dobimo 108,3 evra, kar predstavlja kar 8,3 evra dobička.

valute

Še enkrat poudarjamo, da je 8,3 evrov dobička popolnoma neobdavčenih. Kar pa ne velja, če bi investirali v delnice, kjer nam bo država obdavčila kapitalske dobičke in izplačila dividend. V primeru, da želite narediti denarni depozit in dobite obresti nad 1000 evri, potem je vsak dodaten evro obresti nad tem zneskom obdavčen. Če uporabljate za trgovanje valute, pa je vse kar plačate posredniška provizija menjalnici, davkariji pa se boste popolnoma izognili. Valute so torej odlična priložnost, če imate občutek za njihovo gibanje ali pa analitične sposobnosti, da se znajdete med podatki o njihovem gibanju, in lahko na podlagi tega izdelate napovedi.

 
Joomla templates by Joomlashine